Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Suuri huulikiiltopostaus

tiistai 26. kesäkuuta 2012

Suuri huulikiiltopostaus

Edellisistä kesäpunista lienee vain luonnollista siirtyä huulipunien kevyempiin kavereihin - kiiltoihin! Esittelin hiljattain satsin huulikiiltoja Lumenen Natural Code -sarjasta ja lupasin esitellä ne myöhemmin myös huulilla. Päätin, että samassa syssyssä on hyvä esitellä myös muutamia kiiltouutuuksia muiltakin brändeiltä ja heitimpäs vielä mukaan yhden rasvankin! Katsellaas tarkemmin.


Huulikiillon historia juontaa juurensa 1930-luvulle, jolloin Max Factor tahtoi luoda tuotteen, joka tekisi huulista loistavat ja kiiltopintaiset elokuvia varten. Huulikiilto oli alusta alkaen koostumukseltaan juoksevampaa kuin huulipuna ja väriltään huulipunaa läpikuultavampaa. Hän kehitti muutenkin paljon meikkejä etenkin mustavalko-elokuvissa näytteleville tähdille. Esimerkiksi Marilyn Monroe käytti huulikiiltoa huulipunan kanssa tehostamaan huulipunan näyttävyyttä.

Ensimmäinen rahvaalle saatavilla oleva huulikiilto olikin myös Max Factorin käsialaa ja ilmestyi markkinoilla kaksi vuotta myöhemmin vuonna 1932, nimeltään se oli X-rated. Tähän päivään mennessä huulikiillot kasvattavat edelleen suosiotaan ja ovat hiipineet lähes jokaisen naisen meikkipussin vakiovarusteeksi, joko arkisen meikin viimeistelyyn tai kirsikaksi juhlavan meikin viimeiseksi silaukseksi. Huulikiillot voivat olla koostumukseltaan tai toiminnaltaan erilaisia, kuten kosteuttavia, hoitavia, huulia suurentavia tai eri makuisia ja niitä levitetään joko erillisellä siveltimellä, roll-on -menetelmällä, tuubista puristaen, huulikiiltopurkin mukana tulevalla levittimellä, siveltimellä tai suoraan puikosta. Kaiken kaikkiaan erilaisia kiiltoja löytyy yhtä moneen lähtöön kuin meitä naisiakin! 


Mikäs kapusi teidän lemppariksenne ja mikä on teidän meikkipussinne vakiokiilto?


Tunnisteet: , , ,

6 kommenttia:

26. kesäkuuta 2012 klo 13.44 , Blogger tharü kirjoitti...

erittäin osuva postaus, sillä mun meikkipussista nimittäin uupuu huulikiiltoja. c: joku yks serkulta saatu on, mut se on jotain ihmemerkkiä ja randomlaatua, ja pysyvyyskin sen mukaista, vaikka väri kiva onkin. c: taidanpa tarttua tohon Natural Coden nro kakkoseen, näyttää todella kivalta. (---: MACin kiiltoja voin sitten kesän lopussa hamstrata itselleni englannista n-n

 
26. kesäkuuta 2012 klo 21.57 , Blogger Nipsu kirjoitti...

Tuo Mac:n riviera life on kyllä ihana sävy :)

 
27. kesäkuuta 2012 klo 0.56 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

1 sävy on aivan ihana :) taidankin huomenna lähteä metsästään kaupasta.. joo, mulla on kyllä kiiltoja mutta ei noin vaaleita.. :P <3

 
27. kesäkuuta 2012 klo 9.25 , Blogger Elina kirjoitti...

Mun vakkarikiilto on se, jonka sä luovutat mulle sitten kun ite kyllästyt (oon aika kiero hyväkskäyttäjä) sekä Frantsilan luomuyrttitarhan huulivoide!

 
29. kesäkuuta 2012 klo 23.27 , Blogger Mirka kirjoitti...

ah, tuo macin kiilto! pakko ehkä saada se <3 ja kiitos postauksesta muutenkin, i just love it! :)

 
2. heinäkuuta 2012 klo 16.28 , Blogger Joanna kirjoitti...

tharü:
Ooh, vai että uupuu täysin! TSOTSOT nyt äkkiä yks vakkarikiilto! :) Natural Codet on etenkin hyviä vakkarikiiltoja!

Nipsu:
No on! Ja niin pigmenttinen huulikiilloksi! :)

Ano:
Joo hyvät vaaleat kiillot on kyllä harvassa! :)

Elina:
Mikä se kiilto on?! :D Vai puhutko yleisesti?

Mirka:
Kumpi?! :) Kiitos! <3

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu