Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

DIY-bändipaidat

lauantai 2. kesäkuuta 2012

DIY-bändipaidat

Kesän myötä myös t-paitojen käyttö lisääntyy pakottamatta, ainakin minulla. Ne vähitenkin käytetyimmät bändipaidat tulee aina kaivettua kevään korvilla vaatekaapin etuosastolle tai sitten kokonaan esille miettin että miksi en koskaan käytä näitä. No, tällä kertaa päätin, että ehkä paidat kaipaisivat vähän suurempaa muodonmuutosta kuin perinteistä kaula-aukon suurennusta (jonka suoritan kaikkiin paitoihini, perinteinen pieni t-paidan kaula-aukko ahdistaa) ja siksipä otinkin sakset kauniiseen kouraani ja uskaltauduin leikkelemään kaikkein hienommatkin paitani riekaleiksi. Ei kaduta!


Tein teille tällaiset pienet kaavat havannoidakseni sitä miten allaolevat paidat on leikelty. Ohessa teille pari lisävinkkiä:
  1. Kaula-aukon sekä hihojen tiet kannattaa leikellä saumoja pitkin! Jos puhtia riittää niin kaikkein mieluiten paidasta saa siististi hihattoman/kaula-aukosta leveämmän ihan vain purkamalla saumojen langat!
  2. Ylemmässä mallissa sivuille jäävät riekaleet siis sidotaan solmulle! Jos pelottaa, että leikkaa liikaa, voi ensin vaikka leikata yhden viillon t-paidan etuosaan keskelle, vähän mallailla ja solmia ja sitten alkaa siitä työstää ja leikellä lisää. Varo ettet leikkaa paitaa liian korkealle!
  3. Alemmassa mallissa kannattaa kiinnittää huomiota viiltojen korkeuteen ja siihen, että hapsujen linja pysyy tasaisena! Itse pilasin yhden paidan leikatessani hapsu hapsulta pidempiä viiltoja niin, että lopulta lolpputulos oli viisto. Linja kannattaa merkitä ympäriinsä esimerkiksi maalarinteipillä!
Mitä tykkäätte mun uusista bändipaidoista! Oliko voitto vai moka lähteä leikkelemään? Ja olisiko teillä lisäideoita miten leikellä paitoja, vai onko hyviin paitoihin kajoaminen saksilla aivan liian pelottavaa?


Tunnisteet: , ,

14 kommenttia:

2. kesäkuuta 2012 klo 5.12 , Blogger Inka kirjoitti...

Hienoja! Tuollaisen hapsupaidan olen jo leikellytkin mutta tuo toinen malli on vielä kokeilematta. Mulla ei vaan ole omasta takaa mitään hyviä bändipaitoja :/

 
2. kesäkuuta 2012 klo 5.36 , Blogger nina kirjoitti...

hapsupaitoja oonkin joskus jo tehnyt mutta toi eka ohje on ihan uutta tietoa ja aionkin kokeilla välittömästi koska juurikin tuollaiset vyötärölle solmittavat paidat on olleet viimeaikoina ihan vakiovarusteeni eli jee kiitos ideasta!:3

http://like-paper-cuts.blogspot.com

 
2. kesäkuuta 2012 klo 7.00 , Blogger Iiinn kirjoitti...

Hyviltä näyttää! Itse vaan oon pyhitäny kaikki mun keikkapaidat sunnuntaipäiviin ja keikoilla rysyämiseen, niin ainakaan kalleimpia ja rakkaimpia löytöjä en uskalla alkaa vetämään uusiksi. Mutta tämän postauksen myötä muutama joutuu ehkä uhriksi! :D

 
2. kesäkuuta 2012 klo 11.11 , Blogger Qtja kirjoitti...

Hapsupaitoja oon tehny ja sit miulla on kans tuollanen sama DE:n pändipaita josta oon vaa nappassu hihat pois ja isontanut kaula-aukkoo :-) Miun paita on kyl paaljon rupusempi ja kulahtaneempi, ei siitä varmaan ees khota enää nää minkä bändin paita se on ollut, nyyh...

 
2. kesäkuuta 2012 klo 21.53 , Blogger Milena kirjoitti...

kivalta näyttää! ehkä mäki uskaltaudun leikkelemään omia bändipaitojani. :)

 
3. kesäkuuta 2012 klo 4.53 , Blogger Joanna kirjoitti...

Inka:
Sit täytyy hankkia ;)

Nina:
Sama, siksi päätinkin testata! :)

Iiin:
Hahah, kannattaa aloittaa/testailla johonkin roskisvalmiiseen paitaan ja sitten vasta lähteä "oikeiden" paitojen pariin.

Qtja:
Hahah tiedän tunteen, mut toisaalta se on paljon katu-uskottavampi!

Milena:
Kokeile ihmeessä! :)

 
3. kesäkuuta 2012 klo 5.59 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

lovely! varsinkin toi eka malli viehättää minun silmää. en omista juurikaan bändipaitoja, mutta sitäkin enemmän niitä ihan tavallisia tylsiä printti t-paitoja joihin oon niiiiiin tylsistynyt. taidanpa samantien hakea fiskarsit ja ruveta saksimaan!

 
3. kesäkuuta 2012 klo 12.39 , Blogger Nelli kirjoitti...

Tää oli just loistava postaus! Oon jo miettinyt hetken mitä tekisin parille printti t-paidalle ja nyt taisin keksiä :)

 
3. kesäkuuta 2012 klo 22.48 , Blogger Nella kirjoitti...

Tykkään kauheasti ja samanlaisia on oma kaappi täynnä (; Bändipaitojen tuunaus on parasta! Uusin odottaa mua Levykauppa Äksässä, kun turkoosi Staminan logo on vihdoin saapunut. Voi rakkautta!

 
5. kesäkuuta 2012 klo 5.42 , Blogger karoliina kirjoitti...

Tommonen hapsutus onkin ollut mielessä pidemmän aikaa, pitää vaan päättää et mihin paitaan sen tekis. Mulla on samanlainen disco ensemblen bändipaita kuin sulla vikassa kuvassa, värit on vaan päinvastaiset!!

 
6. kesäkuuta 2012 klo 12.14 , Blogger Panda kirjoitti...

NO MIKÄS JUSTIN BIIBER-PÄNDIPAITA SIELTÄ VILKKUU!

...noei kivoi vinkkejä! Oon miettiny iteki tuota paidanhelmojen hapsuttamista. Ne ei vaan taida matskujensa puolesta oikein soveltua tuohon :/.

 
3. heinäkuuta 2012 klo 7.52 , Anonymous Bändipaidat verkosta kirjoitti...

Todella hyödyllinen ohje! Kiitos siitä!

 
22. heinäkuuta 2012 klo 10.04 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

oih!! tykkään ja inspiroiduin heti, kiitos!! :3
voisitko tehä jonkuu sellasen diy-postauksen jossa vaikka näperrät käsikoruja jostai sellasista aineksista mitä löytyy melkee kaikkien nurkista? ois kiva nähä mitä saisit aikaa taasen :)
terkuin iikku, uusi lukija

 
24. heinäkuuta 2012 klo 3.12 , Blogger Joanna kirjoitti...

Nelli:
Jeeee kiva! :)

Nella:
Oooh turkoosi! Keksisimpä vielä sata uutta tapaa modata näitä kun toistaiseksi on vielä kaikki modattu samalla tavalla :/

karoliina:
Hapsutus on kova! Pitää vaan varoa että pitää linjan suorassa :)

Panda:
Justin Sane :D Ai mitkä ei sovellu, bändipaidat? Onhan se haastavampaa mutta ei sitä lopputuloksesta huomaa.

Bändipaidat verkosta:
Jee!

Ano:
Jes!! :) Hahah pistän mietintämyssyyn!

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu