Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Tällä viikolla +20 ja yli - tiedättehän mitä se tarkoittaa?

sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Tällä viikolla +20 ja yli - tiedättehän mitä se tarkoittaa?

Minussa virtaa isäni kreikkalainen veri, mikä käytännössä tarkoittaa sitä että isälleni riitti pari tuntia auringossa päivittäin viikon ajan ja iho oli musta, kyllä, musta, ja minä pystyisin samaan. Jotenkin universumin ironiaa, että minä, joka sitten pystyisin ruskettumaan, en koskaan ole halunnut. Sen lisäksi, että olen aina kauhistellut niitä joiden kesä pyörii aina pääsääntöisesti ihon grillaamisen ympärillä, minusta rusketus ei vaan ole sopinut minulle tippaakaan. Siksi olenkin aina kesäisin vältellyt aurinkoa, joko istuen varjossa tai valellen ihoani järkyttävin suojakertoimin. 

Viime kesänä kuitenkin jokin oli toisin, mielenkiinto voitti ja annoin ihon olla juuri niin tumma kun se halusi (kuitenkaan siihen panostamatta). Kivastihan sitä väriä tuli, ja innostuin entisestään. Halusin postata aiheesta jo silloin, mutta mielenkiinnostani kummunnut visiitti Hakaniemen itsepalvelusolariumiin sai intoni laantumaan ja postauskin unohtui. Solariumissa makaaminen tuntui lähinnä hiilillä vuoratussa ruumisarkussa makaamiselta, sellaisessa joka saattaisi minä hetkenä tahansa rämähtää kiinni ja polttaa ihosi kuoliaaksi aivan muussa kuin ruskettavassa merkityksessä.

Siitä huolimatta ajattelin tänä kesänä tehdä jopa enemmän kuin antaa ihon vain olla, ajattelin jopa panostaa siihen! Siis mitä! Minä ja rusketus, pelikentän samalla laidalla! Tässä samassa tahtoisinkin kysellä teiltä vinkkejä ensiruskettajan taipaleelle; mitä kikkoja te käytätte ja mikä toimii parhaiten? Samalla vinkkaan teille kuulemastani betakaroteenista, aurinkokapseleista, vauvaöljystä, ruokaöljystä (tästä löytyisi pari tarinaa), sekä porkkanoista jotka kuulemma kaikki edistävät rusketusta huimasti! Tosin nämä ehdotukset saa kernaasti teilata kommenttiboksin puolella, sillä rusketushistoriani on mitä on.

Vaikka olenkin tosiaan tavallaan aina kammoksunut ääriruskettumista tai lähinnä siitä obsessointia, päivä päivältä alan ymmärtää ettei ole epäilystäkään siitä ettei rusketus saisi oloa tervemmääksi, laihemmaksi, ja ehkä vähän seksikkääksikin. Siitä huolimatta nahan auringossa grillaamisen suosio on sitä nopeammassa laskussa mitä nopeammin naiset ymmärtävät, että auringon UV-säteet ikäännyttävät ihoa nopeammin kuin mikään muu puhumattakaan siitä miten paljon ne kasvattavat ihosyövän riskiä. Niille, jotka ovat valmiita luopumaan makoilusta iho auringon alla, mutta eivät ole valmiita luopumaan hehkuvasta ihosta - itseruskettavat ovat oiva valinta.


Yves Rocherilta sain testiin kotona luodun rusketuksen kulmakivet; kuorinnan, itseruskettavan, sekä toisen samanmoisen kasvoille suunnattuina.
KASVIPOHJAINEN KUORINTA-AINE VARTALOLLE
Tämä kuorinta-aine sisältää aprikoosinkivijauhetta, puhdistavaa vinnamosma fragransin eteeristä öljyä ja kosteuttavaa avagenmahlaa, ja muuten tuoksuu aivan aineidensa summalle! Lähinnä siis sille aprikoosille. Kuorintavoidetta levitetään suihkussa vartalon iholle ja huuhdellaan sitten huolellisesti. Iho kannattaa kuoria 1-2 kertaa viikossa.

ITSERUSKETTAVA LIFTING -VOIDE KASVOILLE (YVES ROCHER)
Tämä itseruskettava voide silottaa kasvojen ihoa antaen sille samalla ihanan kullanhohtoisen päivetyksen. Tuloksen näkee heti! Voide sisältää kosteuttavaa gardenian kukkaa, joka antaa iholle kauniin hehkun ja päivettyneen värin. Voide ruskettaa tasoittain, joten sitä tulisi levittää kasvoille päivittäin, kunnes saavuttaa haluamansa päivetyksen (kuitenkin korkeintaan 4 peräkkäisenä päivänä ellei tahdo näyttää kurpitsalta, pliis). Sen jälkeen levityskertojen välissä kannattaa pitää kahden päivän tauko ja levittää sitten voidetta vain kolmen päivän välein pitääkseen yllä ihon kaunista hehkua.

ITSERUSKETTAVA SUIHKE VARTALOLLE
Suihkeen muodossa oleva itseruskettava oli minulle uusi kokemus vaikka suihkurusketuksesta olenkin käytännössä tietoinen. Suihketta tulisi suihkuttaa vartalon iholle ja sitten levittää tasaisesti. Kosketusta veden kanssa kannattaa välttää kolme tuntia levittämisen jälkeen. Tuoksuu muuten aivan ihanalle!Lumene taas panostaa valikoimassaan itseruskettavien lukuisiin eri muotoihin, brändin alta löytynee siis varmasti jokaiselle jotain! Uusilla Lumene Natural Bronze -itseruskettavilla tuotteilla saa ihollensa loihdittua kauniin lämpimän sävyn ruskettavan koostumuksesta huolimatta. Tuotteiden sisältämällä lakan nektarilla on ainutlaatuinen ihoa heleyttävä detox-ominaisuus ja se sisältää ihoa suojaavia antioksidantteja. Glyseroli sen sijaan kosteuttaa ihoa!

NATURAL BRONZE ITSERUSKETTAVA VAAHTO (LUMENE)
Myös vaahdon muodossa oleva itseruskettava yllätti minut ja oli minulle täysin uusi kokemus. Pehmeä ja kevyt vaahtomainen massa on kuitenkin helppo levittää iholle tasaisesti. Vaahto antaa iholle kauniin, kesäisen päivettyneen sävyn n. 12 tunnin kuluessa. Ylläpitääkseen päivettynyttä sävyä, tulisi vaahtoa käyttää useampaan otteeseen. Ei sisällä auringonsuojakerrointa.
NATURAL BRONZE ITSERUSKETTAVA KASVOVOIDE (LUMENE)
Kevyt, kosteuttava voide antaa kasvoille luonnollisen tasaisen ja kauniin päivettyneen sävyn. Voide on helppo levittää tasaisesti ja se imeytyy nopeasti ilman rumia rusketusrajoja väärissä paikoissa. Ei sisällä auringonsuojakerrointa ja yli 85% kevyestä, raikkaan tuoksuisesta voiteesta ovat luonnon raaka-aineita.

SÄVYTTÄVÄ KOSTEUSEMULSIO (LUMENE)
Kaikille ihotyypeille sopiva ilmavan kevyt emulsio korostaa ja tasoittaa kevyesti ihon oma, luonnollista sävyä ja sopii kaikille ihotyypeille. Mineraalipitoinen suomalainen lähdevesi sekä xylitol ylläpitävät ihon kosteustasapainoa ja kosteuttavat pitkäkestoisesti. Lopputuloksena pehmeä ja hyvinvoiva iho. Virkistävä koostumus sekä kosteuttaa, että hoitaa ihoa, josta tulee heti raikkaampi ja säteilevän kuulas. Emulsiota käytetään päivävoiteen tavoin lähinnä aamuisin puhtaalle iholle. Sisältää keskivahvan aurinkosuojan!

SUN RADIANCE IHON SÄVYN HELEYTTÄJÄ (LUMENE)
Lumenen ihon sävyn heleyttäjät antavat hohdetta kasvoille ja korostavat rusketusta. Heleyttäjät sisältävät suomalaisen lakan siemenuutetta, joka hoitaa ja hellii ihoa. Kesäisiä sävyjä löytyy kaksi; sävy 10 Honey Glow sisältää helmiäistä, jonka pigmentit heijastavat valoa näin ollen heleyttäen samalla ihon sävyä ja antaen kasvoille aurinkoisen hehkun. Sävy 20 Sunny Fresh on sen sijaan tummempi, mattainen sävy, joka antaa kasvoille luonnollisen ruskettuneen värin tasoittaen samalla ihon omaa sävyä.

HUOM! Myös Lumenen Arctic Sun -aurinkopuuteri on uudistunut!
Puuteri on saanut uuden hellävaraisen ja ihoa hoitavan hienojakoisen koostumuksen, ja se levittyy iholle tasaisesti ja pehmeästi antaen luonnollisen lopputuloksen. Kuvasta aurinkopuuteria ei löydy, mutta oma puuterini esiintyikin sivuroolissa tässä postauksessa, krhm, kiitos Englannin matka. Puutereista löytyy täydelliset sävyt kaikille ihosävyille: mattasävyt varjostuksiin ja helmiäissävy korostuksiin.

  1. VINKKI: Kuori iho aina ennen kuin levität itseruskettavaa!
  2. VINKKI: Levittäessä itseruskettavaa kasvoille, voi silmänaluset smoothisti jättää ruskettamatta. Kun kyseisen alueen jättää valoisammaksi, näyttävät kasvotkin nuorekkaammilta!
  3. VINKKI: Pese kädet AINA välittömsästi sen jälkeen kun olet levittänyt ruskettavasi. Kiinnitä erityisesti huomiota sormien väliin!


Noniin tytöt, vinkit jakoon ja muistakaa nauttia auringosta ja lämmöstä nyt 
kun kunnon kelit alkaa! Ja ruskettukaa sitten turvallisesti. :)


Tunnisteet: , , ,

8 kommenttia:

20. toukokuuta 2012 klo 22.04 , Blogger Ellu kirjoitti...

Kalkkilaivan kapteenina liputan aurinkokapseleiden ja beetakaroteenin nimeen! Niitä kun popsii, niin ei pala nahka ja rusketuskin on tasaisempi. :)
...suojakertoimia unohtamatta!

 
20. toukokuuta 2012 klo 23.37 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Acon Sunkissed Body Lotion on ihan pa-ras! Tosin, en ole kovin montaa testannutkaan... :)
Se antaa iholle pikkkuisen väriä pikkuhiljaa, kuitenkaan menemättä missään vaiheessa oranssiksi. (Kokeilin kerran jotain Nivean rasvaa. Se hais hirveeltä ja kolmen päivän käytön jälkeen mun sääret oli oranssit...)
Lisäksi toi Aco tuoksuu ihanalta. Ihan aurinkorasvalta, ja minä ainakin rakastan sitä tuoksua. :D Tulee niin kesäolo.:)

 
20. toukokuuta 2012 klo 23.47 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Alkukesän otan aina supereilla suojakertoimilla aurinkoa etten pala, sitten kun rupeaa enemmän rusketusta olemaan sitten vasta öljyt käyttöön =) Sulla ei varmaan tätä palamisen ongelmaa oo jos rusketut noin helposti, lucky one :) Mutta semmonen vinkki että noi öljyt kannattaa oikeesti lisää min. puol tuntii ennen aurinkoo, koska viime kesänä sain oppia miten tuskaa on kun vastalaitettu vauvaöljy rupee "kiehumaan" iholla... ei kiva =D

 
21. toukokuuta 2012 klo 1.27 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kiitos tosi paljon tästä postauksesta, sain tosi paljon irti! :) Ja ei mulla sen kummempia vinkkejä auringon ottamiseen ole, mutta suosittelen ihan ensimmäisillä kerroilla ottamaan sitä aurinkoa korkeintaan vain tunnin ja kannattaa tietysti muistaa ne suojakertoimet. :) Ja jos palaa helposti (luultavasti sulla ei oo tätä ongelmaa:D) niin suurin palamisriski on keskipäivällä, eli aurinkoa kannattaa vältellä klo 11-14 aikoihin. :) Ja vielä sellanen juttu että jos on lähössä ulkomaille niin vaikka olis pilvistä niin kannattaa silti laittaa niitä suojakertoimia! Viime elokuussa olin espanjassa ja minä (tyhmä kun olen) en laittanu _ekana_ päivänä suojakertoimia koska oli pilvistä... ei hyvä. :D

 
21. toukokuuta 2012 klo 4.28 , Blogger pauliina k. kirjoitti...

Aurinkoöljyt on parhautta! Hawaiian Tropicilla ainakin on toimivia ja ne vielä tuoksuukin niin ihanalle. ♥ Vauvaöljy olis ehkä edullisempaa mutta mun nenään se haisee aika epämiellyttävälle :-(

 
21. toukokuuta 2012 klo 5.28 , Blogger Joanna kirjoitti...

Ellu:
Niitä pitäis varmaan kokeilla! :)

Ano:
Uu pitää pitää mielessä! Ja se tuoksu on kyllä korvaamaton! :) Tosin ruskettavissa on musta sama tuoksu!

Ano:
Mulla ei pala ikinä, siis ei ikinä. :D Joskus viisivuotiaana paloi kerran ja sen jälkeen ei pala vaikka olisin miten! Toki joskus pistän kevyet kertoimet ja tatuoinnit tietty rasvaan aina! Mut kiehuminen kuulostaa ihan kamalalta! Pitää siis muistaa tuo :D

Ano:
Voi, ihana kuulla!!♥ Juu nää kaikki on kyllä tiedossa, mulla ei vaan mitenkään pala! Onneksi. :) Tosin en oo koskaan vartavasten ottanut aurinkoa montaa tuntia joten kai minullakin olisi mahdollisuus palaa jos vetäisin ihan överiksi. :D

pauliina k:
Öljyy haluun kokeilla jjjoooo!!

 
21. toukokuuta 2012 klo 7.46 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ei missään nimessä vauvaöljyä jos tahtoo terveen rusketuksen, vauvaöljy pahimmillaan moninkertaistaa auringon vaikutuksen eikä kuitenkaan suojaa millään tavalla. Ja sen luoma överirusketus on jo aika törkeän näköinen, ainakin viime kesänä kun katteli niitä teinejä joiden iholla se vauvaöljy tirisi. Sun tuskin tarvii huolehtia, että tuleeko väriä ihoon, niin kannattaa nimenomaan panostaa niihin suojaaviin tuoetteisiin, aurinkosuojakertoimiin (unohtamatta kasvoja ja huulia) ja after suniin :)

 
21. toukokuuta 2012 klo 10.49 , Blogger ebeth kirjoitti...

Mä olen kyllä todellinen tanorektikko ja mulle ruskettuminen on ihan pakkomielle kesäisin :D Talvet käytän aina itseruskettavaa, että on edes jonkin verran päivetystä iholla (josta johtuen mua oikeesti luullaan tummempi-ihoiseksi, koska en oo koskaan täysin valkonen...). Rantalomilla otankin sitten aurinkoa laskusta nousuun (miinus ruokatauot), 9 tuntia menee kevyesti altaalla maaten ja hyviä kirjoja lukien!

Rusketun tosi helposti ja palan hyvin harvoin, joten lähinnä käytän pelkkiä rusketusta edistäviä öljyjä ulkomailla - Suomessa pelkästään vauvaöljyä, ei koskaan kertoimia.
Keväisin on aina popsittava karoteenitabletteja ja kesäisin syön tomaatteja normaalia enemmän :)

Rusketus kyllä vaikuttaa mielialaan valtavasti, oot siinä ihan oikeessa!

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu