Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Prototyyppi.

perjantai 18. toukokuuta 2012

Prototyyppi.

Muutin muutama kuukausi sitten ja siitä lähtien on tullut kamalasti kotipostaus-toiveita. Vanha huoneeni oli tyyliltään rönsyilevä ja elävä ja kaipaan hurjasti purppuran värisiä seiniäni. Jos saisin, maalaisin uuden kotini seinät tältä istumalta, mutta valitettavasti en saa. HOASilla asuminen rajoittaa muutenkin todella paljon sisustamista sillä esimerkiksi seiniin ei (periaatteessa, krhm) saa iskeä nauloja ja oman huoneen ulkoiset tilat ovat yleensä kolkkoja yhteistiloja, jotka jaetaan kämppiksen kanssa. Minä olen ollut tosin siinä mielessä onnekas, että minulla sattuu olemaan vain yksi kämppis, joka on antanut minulle luvan pistää kotia vähän huoneeni ulkopuoleltakin uuteen uskoon.

Siitä kuitenkin myöhemmin. Pointti oli lähinnä, että pitäkää mielessä nämä rajat arvostellessanne sisustustaitojani ja antakaa armoa! Jos saisin muuttaa jotakin itse huoneessa, muuttaisin heti ensimmäisenä omituiset vaot seinissä ja heivaisin helvettiin "kivat laudat seinissä joihin saa iskeä nauloja kun muualle ei saa" ja putketkin on aika rumasti mahdollisimman esillä. Jos nyt oikein hifistellään niin olisihan joku nätimpi lattiakin kivempi kuin tämä ihastuttava oksennuksen värinen (kirjaimellisesti) muovimatto. Näillä kuitenkin mennään ja täytyy kyllä sanoa, että tällä hetkellä minä vaan rakastan kotiani niin hirveän paljon.


Olen suuri tumman puun ystävä, piirre joka lienee periytynyt äidiltäni. Kaikista rumista hyllyistä joihin en ollut aikaisemmassa huoneessani 100% tyytyväinen (eli kaikista) luovuin ja tilalle hain uusia. Ikean perinteinen Expedit-hyllystö on ollut suosikkini jo kauan vaikka sain ensimmäisen omakseni vasta nyt. Toinen, kahdeksanlokerikkonen lipasto pääsi seinän viereen nojailemaan ja suurempi, kuusitoistalokeroinen jätti-Expedit pääsi tilanjakajaksi keskelle huonetta. Expedit-hyllyt ovat siitä mainioita, että koska ne ovat kaikilta puolilta viimeistellyt, voi niitä väännellä ja käännellä miten päin vain tahtoo ja asettaakin vaikka tilanjakajaksi. Valkoiset huonekalut olisivat avartaneet tilaa huimasti, mutta ajattelin asian niin että nämä ovat ne huonekalut mitä vien joskus siihen oikeaan kotiini mukanani enkä siksi valinnut niitä tämänhetkisen tilan perusteella.


Tämä seinä on tietynlainen ylpeydenaiheeni, ehkä osittain siksi että rakastan sitä itse niin paljon, ehkä osittain siksi että vieraani aina ihastelevat sita, tai sitten ehkä osittain myös vähän siksi, että se oli niin kovan työn takana. Kuvien valikoiminen oli oma työnsä, sitten kehyksiin sijoittaminen (rip raha), muutamien kehyksien maalaaminen ja lopuksi asettelu sekä ripustaminen ilman nauloja. Oli kuitenkin mielestäni tuskan väärti. Tulevaisuudessa tahtoisin, että kaikkien kehysten kuvat olisivat mustavalkoisia rock-maailmaan liittyviä kuvia. Saa nähdä saanko tätä koskaan toteutettua sillä muutamat värikuvat ovat sellaisia joista en vain voi luopua.


Tulen iltaisin onnelliseksi siitä, kun pihan puiden läpi paistava lämminsävyinen ilta-aurinko osuu hentona viiruna sänkyni yläpuolella. Sängyssä päiväpeiton virkaa toimittaa joku vanha kulunut peitto, joka toistaiseksi ajaa kuitenkin tehtävänsä ihan hyvin, tyynyt eivät ehkä sovi tämänhetkiseen sisustukseen, mutten niitä vielä ole ehtinyt vaihtamaankaan. Seinällä oleva Marilyn-taulu on lahja ystävältäni ja sen ympärillä olevat kehykset ovat äitini miesystävän itsetekemiä. Mielestäni ne eivät edes tarvitse kuvia sisällensä sillä ne ovat niin kauniita yksinäänkin.


Tämä taulu on Tiimarista ostettu ilmoitustaulu, siis sellainen pahvinvärinen johon saa kiinnitetty lappuja nastoilla. Maalasin sen kokonaan mustaksi liitutaulumaalilla ja iskin kolme naulaa läpi ripustimiks. Sitä koristaa milloin minkäkin aikakauden suosikki lyriikka, -runo tai -lainaus. Tällä hetkellä sitä koristaa Pariisin Kevät.


Tämä musta nahkasohva on äidistä tosi ruma ja se on tahtonut siitä eroon jo vuosia. Intin kuitenkin sitä pitämään siitä kiinni sillä rakastan mustia nahkasohvia ja halusin tämän omaan kotiini "sitten joskus." Nyt se vihdoin kököttää omassa kodissani viiksiviltin sekä kaupunkityynyn kaverina. Matto ilmestyi jostakin papan varastosta sillä heivasin edellisen ruman mattoni heti alkuunsa ja olin muuttaessani täysin matoton. Tahdoin valkoisen maton ja siinä mielessä se ajaa asiansa, ainoa miinuspuoli on, että karvaa siitä lähtee kuin minulla olisi kaksikymmentäseitsemän kissaa. Uusi etsinnässä.

Lopuksi vielä yksityiskohtia (kuvan saa suuremmaksi):


Alunperin tarkoitukseni oli pitää sisustus mahdollisimman mustavalkoisena ja koristella sitten pinkillä. Tyypillistä minulle, enhän minä siinä pysynyt vaan pikkuhiljaa laajensin turkoosiin ja jos nyt totta puhutaan onhan täällä nyt aika paljon sitä korostusväriä ja muutenkin ihan liikaa tavaraa. Mutta mä oon tyttö, mä tykkään jutuista.


Loppukevennyksenä rakas kaktukseni.♥ Kun olin pieni, omistin pikkukaktuksen, se oli pienessä purkissa ja oli kovin pieni kasvi ja eli varmaan hyvin pienen ajankin mutta rakastin sitä, kun olin pieni. Halusin aina, että minulla olisi monia pikkukaktuksia pikkupurkeissaan, oma kaktusperhe. Haluan tavallaan vieläkin, mutta jostakin on aloitettava. Siksipä olin superonnellinen kun sain vaihdoin oman kaktusystävän, joskin tällä kertaa hieman isomman!

Huonetta kokonaisuudessaan en saanut yhteen kuvaan, mutta minusta oli kivaa, että sain pikkujutuilla tavallaan jaettua huoneeni eteiseksi, olohuoneeksi ja makuuhuoneeksi. Kutsun tätä järjestystä prototyypiksi sen vuoksi, että tämä on kuitenkin se järjestys johon purin muuttotavarani. Se palveli minua hyvin pari viikkoa, mutta viime yönä päätin vaihtaa toiseen, siihen oikeaan, versio ykköseen. Siitäkin lisää ehkäpä myöhemmin!

Mitä pidätte vai pidättekö ollenkaan? Kysyttävää? Ehdotuksia? Fire away! t. pesänrakentajaTunnisteet:

13 kommenttia:

18. toukokuuta 2012 klo 22.59 , Blogger Sonia kirjoitti...

Expedit on kiva sarja, halpa ja sieltä löytyy hyvä väri, tuo mustanruskea juurikin. En oo ruskean ystävä, mutta nää on niin melkein mustia ettei sitä ruskeutta huomaa kuin tarkemmin katsomalla. Mulla on tv-kirjahylly (5x5-kokoa, mut tietty siinä on se kolo telkkarille) sit sellanen 4x4-kirjahylly. Ja mikä parasta, Ikea tekee samassa värissä myös överihalpaa Lack-sarjaa, mistä löytyy yhteensopivat pöydät. :)

 
18. toukokuuta 2012 klo 23.08 , Blogger sinnu kirjoitti...

mistä tuo suloinen keep calm kirjanen on peräisin? :))

 
18. toukokuuta 2012 klo 23.25 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

aivan ihana!!!

 
19. toukokuuta 2012 klo 1.58 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Oi♥ Rakastan sun huonetta :) Tuo tauluseinä, tumma puu, sohva ja sen viltti ja tyyny, tiimarin taulu♥ Mä niin tykkään kaikista lainauksista yms :) Ja sit vielä noi tyhjät kehykset♥ Sullon hyvä maku!

 
19. toukokuuta 2012 klo 3.52 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ihana! <3
Oon muuten miettiny tuota viiksi juttua että mikä siinä on taustalla? :D Tai siis onko sillä mitään merkitystä sen kummemmin? viiksi? hah :D

 
19. toukokuuta 2012 klo 10.05 , Blogger Pretty Bones kirjoitti...

Täällä toinen hoaslainen, jota suuresti ärsyttää "seinäsäännöt". Meidän kämpän seinät tosin oli jo valmiiksi niin kamalassa kunnossa, että viis veisattiin ei reikiä-säännöstä. Ja meillä lattia on vielä hirveämmässä kunnossa... Ajateltiin laittaa parketti, sellainen joku halpa, jonka voi sitten irroittaa kun muuttaa! Melko edullinen tapa muuttaa ihan koko kämpän yleisilme suhteellisen edullisesti!

 
19. toukokuuta 2012 klo 10.38 , Blogger Liisa kirjoitti...

Aion jäädä tähän, mä en mee koskaan minnekkään <3

 
20. toukokuuta 2012 klo 4.20 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Jee! upeaa!
Nyt kerrot heti miten olet saanut taulut seinään ilman nauloja?! Ja mä jäin kaipaamaan hartaasti sitä kokonaiskuvaa :D Minkä kokoinen toi huoneesi onkaan, näyttää tosi isolta :O?

T. samanlaisessa hoasin kämpässä asuva ;D

 
20. toukokuuta 2012 klo 15.05 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Voi kateus tuota seinällä roikkuvaa kuvaa sinusta ja Artosta!!<3

 
21. toukokuuta 2012 klo 4.46 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hei lisää sisustuspostauksia! jos pääsen hakemaani kouluun niin itelläkin edessä muutto hoasin kämppään, jotka on yleensä aika ankeita..just teidän yleisistä tiloista olis kiva nähä kuvia, et miten hoasin rumat keittöt/eteiset saa näyttämään viihtyisiltä :P

 
21. toukokuuta 2012 klo 5.17 , Blogger Joanna kirjoitti...

Sonia:
Expedit on kyllä huippu ja Ikea muutenkin tekee minut huolestuttavan onnelliseksi.♥ Ja Lack-sarjaa löytyy alle viiden euron pöytä, SIIS ALLE VIIDEN EURON!

sinnu:
Se on helsingin Stockmannin akateemisesta kirjakaupasta! :)

Ano:
Iih kiitos ♥

Ano:
JEEE en siis ole täysin epäonnistunut sisustaja! :D

Ano:
Hahah :D En usko että on sen kummempaa, vähän tommonen hipsterijuttu vain. Henkilökohtasesti mun mielestä tollaset överiviikset vaan on ihan huippuja koska ne on niin törkeitä. :D Ja itsellä taustalla on myös pari inside-läppää!

Pretty Bones:
No äläPÄ! Mullakin oli reikiä joita sitten yritin myös käyttää myös hyväkseni. :) Parketti olis huippu♥

Liisa:
♥♥!!!!

Ano:
Sellasilla tarralapuilla. :) Tai esim. nalletarralla! Kokonaiskuvaa ei tosta vaan valitettavasti saanut, nyt kun oon vaihtanut järjestystä niin siitä saa sitten kokonaiskuvaakni kun siitä joskus postaan! Huone on 15,7 m2! :)

Ano:
Ai huomasit, aijai. Aijaijai.♥

Ano:
Jahuuu, niitä siis lisää!! :)

 
12. kesäkuuta 2012 klo 0.36 , Blogger sinnu kirjoitti...

pitääpäs käydä metsästämässä oisko tuolla oulun stockmannin akateemisessa :)

 
20. kesäkuuta 2012 klo 1.06 , Blogger Joanna kirjoitti...

sinnu:
Toivottavasti löytyy! :)

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu