Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Nyt puhutaan varjostamisesta!

keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Nyt puhutaan varjostamisesta!

Kun kasvoille on levitetty pelkkää meikkivoidetta, ne ovat kuin tyhjä paperi ilman minkäänlaista syvyyttä. Siksi varjot ja korostukset tulisikin lisätä takaisin varjostusvärillä ja korostusvärillä. Varjostaminen vaatii harjoittelua, mutta kun sen oppii hallitsemaan se on helppo toteuttaa nopeasti juhlaa varten tai varovaisesti jopa arkeen.

Korostamalla kasvojen valoja ja varjoja voi tuoda esiin aivan uudenlaisia asioita, suorentaa nenää, kaventaa poskia, korostaa poskipäitä ja jopa piilottaa kaksoisleuan! Tuodaksesi kasvojesi elementtejä eteenpäin, eli korostaaksesi niitä, tulee niihin levittää vaaleaa korostusväriä. Sen sijaan varjostaaksesi kasvojesi osia, tulisi näille alueille levittää tummaa väriä.


Varjostaaksesi kasvojasi tarvitset suuren meikkiharjan (sellaiset on käteviä myös joissa on sekä pieni, että iso harjapää), varjostusväriä, sekä korostusväriä. 

Korostusväriksi käy mikä tahansa erityisen tumma puuterimainen meikki, esimerkiksi tumma luomiväri, varjostuspuuteri tai ihan tavallinenkin puuteri kunhan se on tarpeeksi tumma. Myös aurinkopuuteri periaatteessa käy ja sitä monet käyttävät, mutta täysin mattainen puuteri käy paremmin. Varjostusvärin ei koskaan tulisi olla esimerkiksi pinkin tai persikan väristä vaan kasvot tulisi aina korostaa ruskeahkolla värillä. Sellaisella, joka vastaa aika pitkälti oman ihon väriä esimerkiksi ruskettuneena.

Korostusväriksi käy esimerkiksi vaalea puuteri, valokynä, valovoide tai erilaiset Cover All -paletit. Mattapintaiset värit kuten voiteet ja puuterit jättävät tasaisen pinnan, joka pysyy juuri sellaisena kuin olet sen laittanut. Helmiäistä sisältävät meikit sen sijaan reagoivat valoon, ne pienet kimaltelevat hiukkaset heijastavat valoa ja tekevät ihon pinnasta kauniin elävän ja kuulaan.

MITEN MINÄ TEEN SEN ITSE

1. Kasvot ilman varjostuksia tai korostuksia, alla on pelkkä meikkivoide ja hieman poskipunaa. Kuten näette niin niin kasvoissa ei ole minkäänlaista syvyyttä vaan se on suhteellisen tasainen pinta, mutta käy kuitenkin arkeen kyllä ihan passelisti.


2. Varjostukset lisätty poskille, ohimoille, leukaan, otsaan ja nenään. Huomaatteko miten nenä kapeni ja suoreni heti!


3. Korostusväri lisätty Cover All -paletista leualle, poskille, kulmaluulle ja nenänvarrelle. Kasvot kirkastuivat huomattavasti!

(HUOM! Kuvissa olen sekä varjostanut, että valaissut erityisen vahvasti, jotta pointti tulisi kuvissa mahdollisimman hyvin esille!)


Jos varjostuksesi tuntuu näyttävän liian karulta, suosittelen työstämään häivyttämistä. Mitä nopeammin oppii ymmärtämään kasvojen rakennetta, oppii sitä myös korostamaan!

YLEISESTI:
  • Posket: Varjostaessa on hyvä ja helppo aloittaa poskipäiden rakentamisesta. Poskia työstäessä hyvä tapa löytää oikea kohta on imeä posket sisään ja levittää varjostusväriä poskien lommoihin ja korostusväriä poskien korkeimmalle kohdalle. Hyvä nyrkkisääntö on muistaa, että kolmienmuotoinen alue silmänurkistasi nenänpään nurkille tulisi pysyä kirkkaana ja "normaalina."
  • Nenä: Nenää varjostaessa varjostusväriä levitetään nenän molemmille sivuille, sekä hieman nenänpään alle. Näin saadaan luotua illuusio pienemmästä nenästä!
  • Otsa: Laajaa otsaa saa kavennettua levittämällä varjostusväriä molemmille ohimoille ja häivyttämällä kunnolla. Tämä luo hienon näköisen efektin ja saa pään näyttämään pyöreämmältä.
  • Leuka: Pienelle, kapealle leualle voi levittää korostusväriä keskelle leukaa suoraan alahuulen alle. Kaksoisleuan saa "varjostettua pois" levittämällä varjostusväriä leukalinjaa pitkin ja häivyttämällä alas päin kohti kaulaa. Tämä luo syvyyttä ja täten suoristaa leuan linjaa. Vahvan varjostusvärin kanssa kannattaa varoa, ja mahdollisesti jopa huiskia paidan kaulukseen asti ettei meikki näytä irroitettavalta maskilta.
  • Silmät: Silmän alueelle varjostusväriä voi myös samalla sutia. Kun kyseessä on niinkin iso harja kuin tähän kuukuisi käyttää, kannattaa varjostusväriä sillä levittää vain vähän silmän ulkokulmaan ja häivyttää siitä kohti ohimoita. Silmiinhän onkin sitten se perus varjostus olemassa, eli luomivako varjostetaan, liikkuva luomi ja kulmaluu sen sijaan korostetaan.


Tätä oli toivottu paljon sen jälkeen kun sivusin asiaa meikkipohja-postauksessa, joten toivottavasti tässä tuli ilmi kaikki asiat mitkä teitä ovat mietityttäneet! :)Tunnisteet: , , , ,

13 kommenttia:

11. tammikuuta 2012 klo 10.39 , Blogger juulipuuli kirjoitti...

hei mä en millään löytänyt (lue: en osannut etsiä) täältä noita silmämeikkijuttuja, ja erityisesti kaipailisin vinkkejä miten saisi vahvan, mutta siistin smokey eye-meikin illaksi. onhan noita tutoja ja videoita netti pullollaan, mutta ois kiva nähä sellainen sulta!

(tai linkitätkö, jos oot jo sellaisen tehnyt :DD)

 
11. tammikuuta 2012 klo 10.53 , Blogger Milla kirjoitti...

Kiitos vinkeistäsi! Ehkä mäkin uskallan tutustua varjostuksen ihmeelliseen maailmaan kohta. ;)

 
11. tammikuuta 2012 klo 11.04 , Blogger Henna kirjoitti...

just eilen mietin tota et mite saa varjostettuu kasvoi, ku ihan hepreaa koko aihe, ni tää postaus tuli just oikeesee aikaa! :D osaat neuvoo tosi hyvin!

 
11. tammikuuta 2012 klo 11.48 , Blogger Joanna kirjoitti...

juulipuuli:
Moikka! Mulla ei kunnon step by step -tutorialia taida semmosesta ollakaan, mutta tästä blogista löytyy esim. tällainen perinteinen Smokey Eyes tutorial!

Multa löytyy tämmönen tummahko meikki-juttu täältä! Eli tiivistettynä valkoista silmän sisänurkkiin ja kulmaluulle (huom. kulmaluulle vain täysin valkoista tai se menettää tarkoituksensa), keskitummaa liikkuvalle luomelle ja pikimustaa luomivakoon. Se "savuinen" efekti syntyy kun ihan reilusti pistät vakoon mustan viivan luomiväriä ja sitten häivytät kunnon harjalla. Sitten lisää väriä ja häivytetään, lisää väriä, häivytystä, lisää jne.! Toivottavasti tästä oli jotain apua. :)

Milla:
Suosittelen! :)

Henna:
JEEE! Ajoitukseni oli siis nappi! :) Hyvä, että mun spustuksista saa jotain selvää!

 
11. tammikuuta 2012 klo 13.43 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Huippu tutoriaali, kiitos tästä siis. Täytyykin kipittää kauppaan ostamaan kunnon varjostusväri. Olisi mukava nähdä kuinka nämä toimisivat kasvoilla ihan luonnonvalossa photaroimattomissa kuvissa :)

 
11. tammikuuta 2012 klo 13.53 , Blogger Joanna kirjoitti...

Ano:
Kivajee! Suosittelen. :) Tuo ensimmäinen kuva on lähimpänä todellisuutta! (Tuo kolmen kuvan sarja ei onnistunut ihan niin kuin suunnittelin joten sitä piti muokata vähän rankemmin. :D)

 
11. tammikuuta 2012 klo 23.46 , Blogger Kissankulta kirjoitti...

Nämä tutoriaalit ovat mielenkiintoisia :) Itse olen aika amatööri meikkaamisessa, enkä ymmärrä mitään esim. varjostamisesta. Poskipunankin ostin, mutta on jäänyt käyttämättä huonon sudin takia :x

 
12. tammikuuta 2012 klo 0.10 , Blogger Joanna kirjoitti...

Ne barbisiveltimet kannattaa suosiolla lähes poikkeuksetta heittää aina roskiin, ei niistä ole mihinkään! :D Kannattaa investoida se pari euroa kunnon sutiin, esim. H&M:ltä saa ihan passeleita kaksipäisiä punasiveltimiä alle femmalla!

 
12. tammikuuta 2012 klo 3.53 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Voitko tehä postauksen työstäsi ?
En edes tiedä mitä teet työksesi mut voisit olla meikkaaja !

p.s ihana postaus nää helpottaa sikana kun yrittää opetella !

oot paras <3

 
12. tammikuuta 2012 klo 6.21 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

moikka! pystyisitköhän joskus tekemään postauksen siitä miten muokkailet kuviasi?

 
12. tammikuuta 2012 klo 12.13 , Blogger Joanna kirjoitti...

Ano 1:
Voi apua kiitos paljon.♥ Hyvä, että näistä on apua oppimisessa! :) Olen täyspäiväinen opiskelija enkä siis tee minkäänlaista rahallista duunia. Teen toimittajan "töitä" harrastuksena ja tulevaisuutta ajatellen. :) SÄ oot paras!

Ano 2:
Moikkamoi! Toki ehkä joskus. :) Olisiko jotain tiettyä mitä tahtoisit, että käsittelisin sellaisessa postauksessa? Eniten blogin kuvissa käytän semmosia lemppareja kuin Smart Sharpen ja Overlay! Muuten säätelen lähinnä värejä ja kontrasteja! Laastari-työkalulla saa myös pahimmat finnit piiloon! :D (Kandee muuten tsekkaa Timin tutorialit!)

 
14. tammikuuta 2012 klo 6.03 , Blogger Jasmin kirjoitti...

Aivan mahtava postaus taas kerran! Sun blogis on parempi ku mikään meikkikirja! Hihhih.

Itse käytän varjostukseen poskipunaa :D Lähes kokonaan ruskea tumma väri käy mulle ympäri vuoden. Kesäisin olen todella ruskea (jos kerkeää aurinkoa ottamaan) ja talvisin kalkkilaivan kapteeni! Siksi esimerkiksi voin käyttää kesän puuteriani talvisin varjostuksiin :)

 
30. heinäkuuta 2012 klo 23.54 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Heippa ! Lueskelin blogiasi sekä ihania meikkivinkkejäsi ja mieleeni tuli sellainen kysymys että minkälaisia siveltimiä käytät meikkiisi ? Olen ihan tumpelo noiden siveltimien suhteen...
Esimerkiksi häivytykseen ja luomivärin laittoon sopivien siveltimien käyttö kiinnostaisi suuresti ! :)
Ihan mahtava blogi <3

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu